Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akromantule

3. 8. 2007

Akromantule (Acromantula)

 Akromantul je nestvůrný osminohý pavouček. :) Je schopen lidské řeči. Je z Bornea, Obrazekale postupen času se rozšířil. Žije v neprostupných džunglích. Má velké husté chlupy, které pokrývají celé tělo, obrovské rozpětí nohou, které mohou dosáhnou až 15 stop, klepeta a velice jedovatý sekret. Asi každému docvakne, že akromantule je masožravec. Dává přednost větší kořisti.

Spléta pavučiny do kopulitového tvaru. Samička je větší než sameček a jsou schopní naklást až 100 vajec najednou, takže se jí jen tak nezbavíte. Ta jsou měkká a bílá. Dosahují velikosti až nafouklých plážových míčů (jenom pro představu). Mláďata se klubou po 6 - 8 týdnech. Jsou neobchodovatelným zbožím. Taky kdo by chtěl takového pavouka do domu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hary poter

(michal, 15. 12. 2009 19:17)

on byl v harÿm potrovy